top of page
Αναζήτηση

Ασβέστιο για πτηνά, παπαγάλους - www. zazoopet.com



Όλα τα πτηνά χρειάζονται άφθονο ασβέστιο στη διατροφή τους, καθώς διευκολύνει τον σχηματισμό οστών και τη φυσιολογική λειτουργία των νεύρων, του εγκεφάλου και των μυών. Τα θηλυκά σε περίοδο αναπαραγωγής χρειάζονται μια ιδιαίτερα υψηλή ποσότητα ασβεστίου για να σχηματίσουν τα αυγά τους, τα κελύφη των οποίων είναι σχεδόν καθαρό ανθρακικό ασβέστιο. Τα πουλιά κατοικίδιων ζώων μπορούν εύκολα να υποστούν έλλειψη σε ασβέστιο, επομένως είναι σημαντικό να τα ταΐζετε με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Ο παπαγάλος με ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να έχει τάση για μάδημα φτερών και νευρική συμπεριφορά.

Λαχανικά


Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μια προσθήκη ασβεστίου στη διατροφή του πουλιού σας. Λαχανικά όπως το λάχανο, τα χόρτα μουστάρδας, το μπρόκολο, πικραλίδα, το μποκτσόι, ο μαϊντανός και το ραπίνι έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Φασόλια


Τα φασόλια είναι μια άλλη καλή πηγή ασβεστίου για να ταΐσετε το πουλί σας. Φασόλια, ρεβίθια, μαύρα φασόλια και σόγια είναι όλα κατάλληλες τροφές. Είναι σημαντικό να τα ταΐζετε μόνο το πουλί σας όταν μαγειρεύονται, καθώς τα ωμά φασόλια είναι ελαφρώς τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ή ακόμα και σπλαχνική ουρική αρθρίτιδα στα πουλιά.


Φρούτα


Τα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα βερίκοκα, οι σταφίδες και τα σύκα έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Άλλα φρούτα πλούσια σε ασβέστιο περιλαμβάνουν οι φρέσκες φράουλες και τα πορτοκάλια.


Ξηροί καρποί και σπόροι


Μερικοί ξηροί καρποί και σπόροι είναι γεμάτοι με ασβέστιο. Προσπαθήστε να ταΐσετε με σουσάμι, ταχίνι, αμύγδαλα, καρύδια, τους σπόρους κολοκύθας και τον λιναρόσπορο που είναι σε πλούσια σε ασβέστιο.


Τα African Grey's έχουν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από τα περισσότερα είδη παπαγάλων. Η μεγαλύτερη οστική πυκνότητα απαιτεί επιπλέον ασβέστιο στη διατροφή. Είναι λογικό ότι τα African grey's θα ωφεληθούν από ένα καλό συμπλήρωμα ασβεστίου για πτηνά.


Στην αγορά υπάρχουν πολλά ασβέστια σε σκόνη η σε υγρή μορφή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παράλληλα με την διατροφή του πτηνού μας.


Στο zazoopet θα βρείτε το κορυφαίο σε καθαρότητα και το τοπ ανάμεσα στα πιο γνωστά ασβέστια παγκοσμίως τώρα στην Ελλάδα. Avian Calcium, ένα καθαρό συμπλήρωμα ασβεστίου για όλα τα είδη πτηνών. Τα σωματίδια ανθρακικού ασβεστίου στο ασβέστιο πτηνών Avian έχουν μοναδική σύνθεση και εξαιρετικά υψηλή ποσότητα ασβεστίου ανά γραμμάριο, με αποτέλεσμα αυξημένη διαθεσιμότητα ασβεστίου στα πτηνά σας.




Προσοχή: Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι μαζί με το ασβέστιο, το πουλί λαμβάνει επίσης τη σωστή ποσότητα βιταμίνης D3, έτσι ώστε το ασβέστιο που προσλαμβάνεται να μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Ο απλούστερος τρόπος για να πάρετε αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως η με τις λάμπες UVA UVB αν ο παπαγάλος σας είναι είναι μόνο σε εσωτερικό χώρο.





ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΠΟΥΛΙΩΝ;


• Δυσκολία στην αναρρίχηση στα τοιχώματα του κλουβιού και στη μετακίνηση λόγω μυϊκής αδυναμίας

• Απώλεια ισορροπίας

• Έλλειψη συντονισμού

• Τρέμουλο

• Νευρικότητα

• Μάδημα φτερού παπαγάλου

• Επιληπτικές κρίσεις

205 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page