top of page
Αναζήτηση

Λουρί βόλτας για παπαγάλο - τι να προσέξουμε


Όλοι θέλουμε να βγάλουμε βόλτα τον παπαγάλο μας, ειδικά τώρα που μπάινει η άνοιξη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλεις βόλτα ένα παπαγάλο. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα παρουσιάσουμε τους διαφορετικούς τύπους λουριών. Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός λουριού, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας πριν αποφασίσουμε το είδος του λουριού που θα αγοράσουμε.

 

Πώς λειτουργεί ένα λουρί παπαγάλων

Ένα λουρί με προσαρτημένο ιμάντα βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας του πουλιού σας, κατά την διάρκεια βόλτας η εκπαίδευσης σε εξωτερικό χώρο. Οι ιμάντες κρατούν το πουλί σταθερά συνδεδεμένο με το λουρί, δίνοντάς σας τον πλήρη έλεγχο των κινήσεών του. Είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που παίρνετε το πουλί σας σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν το πουλί σας έχει κομμένα τα φτερά του, καθώς ορισμένα πουλιά, μπορεί και με κομμένα φτερά να προσπαθήσουν να πετάξουν μακρία και να χτυπησούν οταν δεν τους φοράμε λουρί.

 

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα λουρί για παπαγάλο

Δεν είναι εύκολο να το βγάλει ο παπαγάλος μας, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το πουλί.

Είναι άνετο για τον παπαγάλο σας, συνήθως όλα τα λουριά θέλουν περίοδο προσαρμογής ώστε να το αποδεχτεί ο παπαγάλος μας πριν τον βγάλουμε βόλτα.

Ευέλικτο σε μέγεθος και ταιριάζει άνετα στο πουλί σας, ειδικά αν έχετε ένα εξαιρετικά μεγάλο ή μικρό παπαγάλο.

Δυνατό και στιβαρό έτσι ώστε να μην μπορεί να κοπέι αν το πουλί σας προσπαθήσει να το μασήσει.

 

Πώς να βάλετε ένα λουρί στον παπαγάλο σας

Η σωστή εκπαίδευση, μαζί με την υπομονή και την επίβλεψη είναι αυτό που χρειάζεστε για να βάλετε το λουρί. Αντί να προσπαθήσετε να βάλετε απευθείας στο λουρί, μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε να εξοικιώσετε τον παπαγάλο σας σας με το λουρί παίζοντας μαζί του μερικές ημέρες μέχρι να το συνηθίσει. Μόλις το αποδεχτεί, εισάγετε το λουρί σταδιακά. Τα σνακ επιβράβευσης μπορεί να σας βοηθήσουν να ενθαρρύνετε το πουλί σας να το κρατήσει.



Διάφοροι τύποι λουριών για παπαγάλους

1.       Λουρί σώματος

Θεωρείται το πιο ασφαλές απο όλους τους τύπους λουριών κάθως κρατάει το μεγαλύτερο μέρος του σωμάτος του παπαγάλου. Είναι κατάλληλο για παπαγάλους που έχουν ταιστεί με κρέμα και είναι ακόμα σε μικρή ηλικία. Αν ο παπαγάλος δεν είναι κάτω τους ενός έτους και δεν έχει φορέσει στο παρελθόν τότε θα είναι δύσκολο ώς ακατόρθωτο να το αποδεχτεί. Υπάρχουν δύο διαφορετικές εταιρείες στην Ελληνική αγορά η Aviator Harness απο την Αμερική και η Birds Kingdom που είναι παρόμοια αλλά πιο οικονομική (σχεδόν μιση τιμή με την Aviator).

 

2.       Λουρί ποδιού

Είναι για παπαγάλους που δεν μπορούν να αποδεχτούν το λουρί σώματος. Αποτελείται απο ένα κρίκο που τον βάζουμε στο πόδι του παπαγάλου και στην άκρη του κουμπώνουμε το σχετικό λουρί. Ο κρίκος μπορεί να είναι δερμάτινος η μεταλλικός, ο δερμάτινος είναι πιο άνετος για το πόδι του παπαγάλου μας αλλά μπορεί μετά απο καιρό να τον καταστρέψει εύκολα. Σε αντίθεση με το μεταλλικό που είναι εξίσου σκληρός όπως ο κρίκος ταυτότητας που είναι στο άλλο του πόδι. Στο λουρί ποδιού, θα πρέπει να προσέξουμε, όταν βγάζουμε βόλτα τον παπαγάλο μας, να κρατάμε ψηλά το λουρί ώστε σε περίπτωση που προσπαθήσει να πετάξει να σταματήσει γρήγορα πρίν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα είδη παπαγάλων, σε όλες τις ηλικίες, ήμερους και άγριους.

 

3.       Λουρί στήθους

Είναι ένα νέο λουρί για μικρούς παπαγάλους όπως μπάτζι, λόβμπερντς, μόνκ, κοκατίλ. Είναι το πιο εύκολο να τοποθετηθεί άλλα έχει μικρό ιμάντα για να μην μπορεί να πετάξει μακριά. Είναι αφαλές και μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις ηλικίες έστω και αν ο παπαγάλος μας είναι άγριος.

 

Η μεγαλύτερη ποικιλία λουριών για παπαγάλους στην Ευρώπη είναι στο zazoopet 



Βασικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου κατά τη χρήση μιας ζώνης για τα πουλιά

Ποτέ μην αφήνετε το πουλί να είναι μόνο του με το λουρί, πάντα με επίβλεψη.

Χρησιμοποιήστε ένα περικάρπιο για να το συνδέσετε με το λουρί ώστε να μην σας φύγει το λουρί απότομα απο το χέρι.



Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τη ζώνη ως πρόσδεση σε σταθερά σημεία καθώς μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες τραυματισμών. Υπάρχει ένας επιπλέον κίνδυνος όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, επειδή εάν ένα κοράκι ή οποιοδήποτε άλλο ζώο προσπαθήσει να του επιτεθεί, το πουλί σας μπορεί να μπλεχτεί στο λουρί ή να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Επιλέγουμε πάντα το λουρί σώματος για ένα μωρό παπαγάλο που είναι ταϊσμένο στο χέρι με κρέμα.


302 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page