top of page
Αναζήτηση

Παπαγάλος εκλεκτούς. Μπλε χρώμα και πως προέκυψε η μετάλλαξη - zazoopet.com



Καλημέρα σας, επειδή πολλοί μας ρωτήσατε για το μπλε εκλεκτούς και πως γίνεται να υπάρχουν παπαγαλοι εκλεκτούς με αυτά τα χρώματα, δημοσιεύουμε την παρακάτω αναφορά από γνωστό περιοδικό για πτηνά


Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ένα ζευγάρι που ενδιαφερόταν για Eclectus αγόρασε ένα αρσενικό και ενα θηλυκό από δύο διαφορετικούς εκτροφείς Ζευγάρωσαν τα δύο πουλιά και τελικά απέκτησαν τους δύο πρώτους νεοσσούς τους. Μια κανονική εμφάνιση αρσενικού και θηλυκού.


Καθώς αυτά ήταν τα πρώτα τους μωρά από το αναπαραγωγικό τους ζευγάρι Eclectus, αποφάσισαν να κρατήσουν τον πρώτο, πολύτιμο απόγονό τους. Ο αδερφός και η αδερφή στεγάστηκαν μαζί σε ένα ξεχωριστό κλουβί μακριά από τους γονείς. Έτυχε ένα παλιό κουτί φωλιάς να κρέμεται σε εκείνο το κλουβί και οι ιδιοκτήτες δεν σκέφτηκαν ούτε έκαναν τον κόπο να το κατεβάσουν.


Σε ηλικία δύο ετών ανέλαβε η «μητέρα φύση» και το ζευγάρι αδελφών και αδελφών πήγαν να φωλιάσουν και γέννησαν δύο γόνιμα αυγά. Όταν οι νεοσσοί άρχισαν να φτερώνουν, ο εκτροφέας παρατήρησε ότι ένα από τα πουλιά, το θηλυκό, είχε πολύ ασυνήθιστο χρώμα. Ήταν μπλε και γκρι' Έτσι, το πρώτο "μπλε" Eclectus εκκολάπτεται το 1995. Από τότε, δύο άλλα μπλε έχουν εκτραφεί συμπεριλαμβανομένου ενός υπέροχου μπλε αρσενικού.

139 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page