top of page
Αναζήτηση

Στρες, άγχος, νευρική συμπεριφορά, επιθετικός παπαγάλος - Χαμομήλι για παπαγάλους - zazoopet.com

Σχετικά με κάποια ερωτήματα που έλαβα πρόσφατα για το στρες και νευρική συμπεριφορά των παπαγάλων, παρακάτω ένα άρθρο για τις ιδιότητες του χαμομηλιού στα πτηνά μας. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.




ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ;


Το χαμομήλι έχει περισσότερα από όσα φαντάζετε κανείς. Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για την επούλωση πληγών, την ανακούφιση από τον πόνο και την ηρεμία των στομαχικών διαταραχών. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι επίσης καλό για την προώθηση του ύπνου.


Το χαμομήλι όμως είναι πολύ καλό και για τα πουλιά.


Αν θέλετε να ηρεμήσετε ένα πουλί με άγχος, φόβο ή άλλα θέματα που σχετίζονται με κακές νευρικές συμπεριφορές, το χαμομήλι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα βότανα για να ηρεμούν τα πουλιά γιατί έχει αποτελεσματικό αντίκτυπο.


Ναι, το χαμομήλι είναι απολύτως ασφαλές για τα πουλιά. Μπορείτε να δώσετε στο πουλί σας χαμομήλι σε διάφορες μορφές. Μπορεί να παρασκευαστεί ως τσάι η να το βάλετε στην τροφή. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στην τροφή του πουλιού σας ή να το χρησιμοποιήσετε ως σπρέι μπάνιου πουλιών.


ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ;


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε χαμομήλι για πουλιά. Ένας τρόπος είναι να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη ανά 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ρίξτε σε ένα φλιτζάνι και αφήστε το να βράσει για 4 λεπτά. Μπορείτε να το αφήσετε λίγο λιγότερο ή περισσότερο χρόνο μέχρι να παρατηρήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά, μην το βράσετε για περισσότερο από 6 λεπτά.


Όμως, τα πουλιά απολαμβάνουν επίσης να τρώνε βιολογικά αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού. Μπορούμε να ρίξουμε μια πρέζα αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού στην πρωινή μας τροφή. 1/4 του κουταλιού του γλυκού για μικρά πουλιά όπως παπαγαλάκια ή πράσινα μάγουλα ή ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού για μεγάλα πουλιά, όπως ένα Umbrella Cockatoo.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ;


Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο ήπια καταπραϋντικά βότανα και προσφέρει εξαιρετικά αντιαγχολυτικά αποτελέσματα.


"Το χαμομήλι δρα ως φυσικό ηρεμιστικό και βοηθά στην εξάλειψη της αϋπνίας, του άγχους και του στρες. Αυτές οι ιδιό τητες μπορεί να βοηθήσουν τον περιορισμό στο μάδημα των φτερών των πτηνών"


ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΚΝΗΣΜΟΥ


Το πρόσθετο όφελος, ειδικά για τους λάτρεις των πουλιών, είναι ότι το χαμομήλι βοηθά στη μείωση του οιδήματος. Όταν ένα πουλί ξύνει το σώμα του ή τραβά τα φτερά του, προκαλεί φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της επιδεινώνει το πρόβλημα. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαμομηλιού βοηθούν πραγματικά στη θεραπεία μιας λοίμωξης του δέρματος και στη μείωση του οιδήματος.


Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μεταφέρετε τυχόν δερματικά προβλήματα στον κτηνίατρο για ενδελεχή διάγνωση.


Ωστόσο, ο παπαγάλος σας μπορεί να βρει άμεση ανακούφιση από ένα γρήγορο μπάνιο με σπρέι χαμομηλιού μέχρι να βρείτε τα αιτία του κνησμού.


ΞΗΡΑ ΜΑΤΙΑ


Οι καταπραϋντικές ιδιότητες των λουλουδιών χαμομηλιού για παπαγάλους μπορούν να διευκολύνουν τον ερεθισμό των ματιών. Δεδομένου ότι μειώνει το πρήξιμο και τη φλεγμονή, ένα ζεστό φακελάκι χαμομηλιού που συμπιέζεται απαλά στο μάτι μπορεί να απαλύνει την ενόχληση.

484 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page