top of page
Αναζήτηση

Είδη παπαγάλων που μιλάνε - Τα πιο δημοφιλή είδη με δυνατότητα ομιλίας - zazoopet.com

Έγινε ενημέρωση: 22 Δεκ 2022



Όταν μιλάμε για παπαγάλους δύο είναι τα χαρακτηριστικά που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό: τα ζωηρά χρώματα του φτερώματός τους και φυσικά, η ικανότητά τους να μιλάνε. Οι παπαγάλοι που μιλάνε στην πραγματικότητα μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία και τους ήχους που ακούνε από το περιβάλλον τους.


Οι παπαγάλοι που μιλάνε κάνουν αισθητή την παρουσία τους με έναν χαριτωμένο και διασκεδαστικό τρόπο. Ωστόσο, μην στέκεστε τόσο στο εάν ένας παπαγάλος μπορεί να μιλήσει ή όχι.


Κυρίως επικεντρωθείτε στο κατά πόσο μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας του κάθε είδους. Επιλέξτε έναν παπαγάλο ως κατοικίδιο ζώο γιατί σας αρέσει η συνολική του παρουσία και η συντροφιά του και φυσικά, μόνο εφόσον μπορείτε να τον φροντίσετε όπως του αξίζει.


Η δυνατότητα του παπαγάλου σας να μιλήσει, δεν σχετίζεται μόνο με το είδος στο οποίο ανήκει. Η δυνατότητα ομιλίας ενός παπαγάλου διαφέρει από ζώο σε ζώο, ακόμα και για παπαγάλους του ίδιου είδους. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις παπαγάλων African Grey που δεν είπαν λέξη σε όλη τους τη ζωή.


Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, είμαστε έτοιμοι να δούμε μερικά από τα δημοφιλέστερα είδη παπαγάλων που μπορούν να μιλήσουν.


Παπαγαλάκια Budgie

Αν και ίσως δεν το περιμένατε, τα μικρά και χαριτωμένα Budgie μπορούν να μιλήσουν. Μάλιστα μπορούν να αποκτήσουν ένα ευρύ λεξιλόγιο, επαναλαμβάνοντας ακόμα και φράσεις. Περισσότερες πιθανότητες να μιλήσουν έχουν τα αρσενικά Budgie.


Παπαγάλος Μονκ ή Κουάκερ (Monk, Quacker Parakeet)

Ο παπαγάλος Μονκ είναι μεσαίου μεγέθους με χαρακτήρα και εξυπνάδα αντίστοιχα με εκείνα των μεγάλων παπαγάλων. Οι παπαγάλοι Μονκ μπορούν να μιλήσουν λέγοντας πολλές λέξεις ή ακόμα και φράσεις.


Παπαγάλοι Αμαζονίου (Amazon)


Οι παπαγάλοι Αμαζονίου είναι μεγάλου μεγέθους με εκπληκτική ικανότητα ομιλίας και όχι μόνο, αφού μπορούν μέχρι και να τραγουδήσουν!


Παπαγάλος Ρινγκνεκ (Indian Ringneck Parakeet)παπαγάλος ringneck

Οι γοητευτικοί παπαγάλοι ρινγκνεκ είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί και ευφυείς. Είναι μεσαίου μεγέθους με εξαιρετική ικανότητα ομιλίας. Μπορούν να μιλήσουν καθαρά λέγοντας ακόμα και ολόκληρες φράσεις.


Παπαγάλος Eclectus

Ο παπαγάλος Eclectus με τα πανέμορφα χρώματά του, έχει πολύ καλή ικανότητα ομιλίας. Είναι το μόνο είδος παπαγάλου στο οποίο μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αρσενικό από το θηλυκό σύμφωνα με τα χρώματά τους.


Παπαγάλος African Grey

Ο δημοφιλής παπαγάλος African Grey, γνωστός και ως Ζακό, θεωρείται ένα από τα ευφυέστερα πουλιά. Η εξαιρετική ικανότητά του να μιλάει τον έχει ανάγει σε αγαπημένο κατοικίδιο πολλών ιδιοκτητών.


Παπαγάλοι Κακατούα (Cockatoo)

Ο παπαγάλος Κακατούα είναι μεγάλου μεγέθους, φιλικός με δυναμικό χαρακτήρα. Η δυνατότητα ομιλίας του είναι πολύ καλή, μαθαίνοντας εύκολα λέξεις και φράσεις.


Παπαγάλοι Μακάο (Macaw)

Οι παπαγάλοι Μακάο είναι μεγάλου μεγέθους με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς χρωματισμούς. Φιλικοί, στοργικοί και κοινωνικοί μπορούν να μιλήσουν λέγοντας πολλές λέξεις και φράσεις ή ακόμα και να τραγουδήσουν!


Στο www.zazoopet.com στην σελίδα προϊόντα εκπαίδευσης για παπαγάλους θα βρείτε την συσκευή εκμάθησης ομιλίας mimic me





4.579 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page